Spookfacturen/fraude e-mails

Vanwege de minimale bezetting tijdens de vakantie zijn oplichters extra actief in het verzenden van spookfacturen en fraudemails. We ontvingen opnieuw berichten van klanten over verschillende vormen van misleiding:

Mail van domainnotices8585.com

Onderwerp van de mail is  “Domain Notification: UW NAAM This is your Final Notice of Domain Listing – UW DOMEIN“.
Zij suggereren dat als je deze registratie niet betaald, je website niet of slecht te vinden zal zijn in de zoekmachines. Het tegengestelde is eerder waar, als ze het domein al registreren bij een zoekpagina dan zal dit juist eerder een negatief effect hebben op de indexering in de zoekmachines. Google kent deze slechte zoekpagina’s en bestraft deze tegenwoordig met een negatieve waardering!

Fraude e-mail domainnotices8585.com

Factuur van NL Domein Host

De factuur is  niet geadresseerd en wordt per mail verstuurd. Als je goed in de kleine lettertjes kijkt dan zie je ook dat het een aanbieding is en geen factuur voor geleverde diensten en/of opdracht. Bovendien betreft het een Spaans rekeningnummer.

NL_Domein_Host_spooknota_juli_2014


Mail met betalingsherinnering KPN

Deze betalingsherinnering van “KPN” wordt verstuurd via K|P|N <kpnfactuur@nubetalen.net> en er wordt gevraagd de achterstand te betalen door online Ukash of 3V Voucher te kopen.

kpn-valse-betalingsherinnering