WordPress 6.2


WordPress 6.2 bevat meer dan 292 verbeteringen en 394 bugfixes. Deze pagina belicht de nieuwste functies sinds de release van WordPress 6.1 in november 2022. Van korte updates tot hulpmiddelen voor ontwikkelaars, er valt veel te ontdekken.

Verken en bewerk je site vanuit de Site-ditor

Een geüpdatete interface geeft je meer controle over je site-bewerkingservaring. Blader door volledige voorvertoningen van je templates en templateonderdelen en begin met het bewerken van je site waar je maar wilt.

Beheer je menu op meer manieren met het navigatieblok

Een nieuwe zijbalkervaring maakt het gemakkelijker om je sitenavigatie te bewerken. Je kunt sneller menu-items toevoegen, verwijderen en opnieuw ordenen, hoe complex je menu’s ook zijn.

Ontdek een soepelere ervaring voor de blok-inserter

Een vernieuwd ontwerp geeft je meer zichtbaarheid en gemakkelijker toegang tot de inhoud die je nodig hebt. Gebruik de tab Media om snel inhoud uit je bestaande mediabibliotheek te slepen en neer te zetten. Vind sneller patronen met een gesplitste weergave waarmee je door categorieën kunt navigeren en voorbeelden in één keer kunt bekijken.

Vind de besturingselementen die je nodig hebt wanneer je ze nodig hebt

De zijbalk van je blok instellingen is beter georganiseerd met tabs voor instellingen en stijlen. Dus de gereedschappen die je nodig hebt, zijn gemakkelijk te identificeren en toegankelijk.

Bouw sneller met headers en footers voor blokthema’s

Ontdek een nieuwe verzameling header en footer patronen om uit te kiezen. Gebruik ze met elk blokthema als een snel startpunt van hoge kwaliteit voor je sitetemplates.

Verken Openverse media rechtstreeks vanuit de editor

Openverse bibliotheek catalogiseert meer dan 600 miljoen gratis, openlijk gelicenseerde stock afbeeldingen en audio – en is nu rechtstreeks geïntegreerd in de editor.

Concentreer je op schrijven met de afleidingsvrije modus

Voor die keren dat je alleen wil zijn met je ideeën. Je kunt nu al je panelen en bedieningselementen verbergen, zodat je vrij bent om je inhoud tot leven te brengen.

Ervaar de Site-editor, nu uit bèta

Stabiel en klaar om verder te verkennen: 6.2 is je persoonlijke uitnodiging om te ontdekken wat de volgende generatie WordPress en blok thema’s kan doen.

Stijlboek

Gebruik het nieuwe Style Book om een compleet overzicht te krijgen van hoe elk blok in je sitebibliotheek eruitziet. Alles op één plek, alles in één oogopslag.

Kopieer en plak stijlen

Perfectioneer het ontwerp op één type blok en kopieer en plak die stijlen vervolgens in andere blokken om precies de look te krijgen die je wilt.

Aangepaste CSS

Start met je site zoals je dat wilt. Voeg CSS toe aan je site, of je blokken, voor nog meer controle over de look en feel van je site.

Sticky positionering

Kies ervoor om bepaalde blokken vast te zetten aan de bovenkant van een pagina terwijl bezoekers scrollen.

Widgets aan het importeren

Opties om je favoriete widgets te importeren van klassieke thema’s naar blokthema’s.

Lokale lettertypen in thema’s

Standaard WordPress thema’s bieden betere privacy met Google Fonts inbegrepen.


Meer leren over WordPress 6.2

Ontdek learn.wordpress.org voor tutorial video’s, online workshops, cursussen en lesplannen voor Meetup organisatoren, inclusief nieuwe functies in WordPress.

De laatste versie van de WordPress field guide bekijken. Het staat vol met gedetailleerde ontwikkelaars notities om je te helpen bouwen met WordPress.

Lees de WordPress 6.2 release notes voor meer informatie over de opgenomen verbeteringen en opgeloste problemen, installatie-informatie, reacties en bronnen van ontwikkelaars, medewerkers aan de release en de lijst met bestandswijzigingen in deze release.